autum in my heart

رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً إِنَّك أَنتَ الْوَهَّابُ۝

Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisi-Mu; Sesungguhnya Engkau jualah Tuhan yang melimpah-limpah pemberian-Nya.” (Aali ‘Imraan: 8)

helwa telinga~

my صحابة :)

Wednesday, 24 October 2012

memori bersama

بسم الله الرحمن الرحيم

[mode teringat kat dia]

t0~ sis hannan intifadha OR amirah husna~
     (nama pura-pura)

teringat mula-mula saat perkenalan,
secara tak sengaja,
dekat pesbuk jer,
bermula dengan sebuah icon senyuman,
di lanjutkan dengan perkataan,
berborak sampai lewat malam,

masa tu tengah hot mula perkenalan,
so no telefon bertukar tangan,
sering juga ku telefon untuk mendengar suara,
tetapi tiada respon,
bila di tanya selalu saja dengan alasan.
henfon di bawah kerusi, tidak kedengaran! ;D

masa terus berlalu,
tanpa kita sedar dah 2 tahun kita kenal,
tanpa lihat picca atau bertemu muka,
kita still macam dulu,

kalau ada apa-apa masalah,
terus di rujuk sama,
masalah negara mahupun daerah,
mesti bergosip sama.
tugeder-geder! ;D

mendengar sahaja suaranya,
terus kesejukan egoku,
walaupon suara nya buruk,
lawaknya macam ek! kerbau

pernah suatu ketika, 
dia marah sangat dengan saya,
dia mintak putuskan persahabatan,
kerana kedegilan saya,
sampai dia memberi amaran,
anggap saja dia muncul dalam mimpi ngeri dalam ketiduran,

bila di kenangkan kembali, sweet kan persahabatan kita, bestkan bila persahabatan di sandarkan dengan jiwa-jiwa yang ikhlas..walaupon gaduh sebesar mana pun, kita pasti akan dapat setel kembali tanpa ego menguasai diri, marah macam mana pon saya dekat dia, pasti dia akan cuba sedaya upaya explain kan kembali kenapa, mengapa, apa bagaimana n sebagainya. 

sebenarnya saya bersyukur, sangat-sangat tau! sebab bukan senang nak dapat kawan yang macam ni, poyo, senget, shengal n semua ada laaa.haha, 

akhir kata, walaupon perbezaan umur kita sangat ketara, moga ia bukan menjadi penghalang untuk kita terus berukhwah mendapat syurga Allah! 

Ya Allah! Kau jagalah dia,
Rahmatilah hidupnya,
limpahkan dia dengan rahmat dan kasih sayangmu,
kurniakanlah kebahagiaan padanya,
sampaikan jua padanya ku sayang sama dia!
moga dia layak mendapat syurga-Mu!

 Rasulullah s.a.w pernah berpesan, 
[ SIAPA YANG TIDAK MENGASIHI TIDAK AKAN DI KASIHI ]


MiNnI...^_^

Friday, 12 October 2012

Blur~

بسم الله الرحمن الرحيم

herm, lama kan tak di hapdet entri, hehe,tak de mood ingin mencoret-coretkan disini sebab sekarang musim final ekzeng!
just doakan untuk gue yang ketensenan dan kehausan tarbiyyah ini ya! mekacehh~
burrr @_@