autum in my heart

رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً إِنَّك أَنتَ الْوَهَّابُ۝

Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisi-Mu; Sesungguhnya Engkau jualah Tuhan yang melimpah-limpah pemberian-Nya.” (Aali ‘Imraan: 8)

helwa telinga~

my صحابة :)

Wednesday, 20 May 2015

Sakitnya kerana Penyakit Orang Lain.

Bismillahirrahmanirrahim.

Agak lama blog tak berukir, agak lama juga tangan mengeras tanpa menulis.

Aku nak share.. 

Pernah merasa Sakitnya Kerana Penyakit orang lain?
Aikk. macam peliknya bunyi. walhal Hakikatnya itulah yang berlaku pada diriku.
Alhamdulillah. dah hampir seminggu makan tidak berselera, badan panas sangat (hakikat duk dalam icon still bernafas rasa macam keluar asap panas) tidur tak lena dan macam2 lagi petandanya.

Untuk Pengetahuan, Penyakit aku memang pelik, akan muncul simptom-simptom di atas apabila hati tengah gelisah, rasa ada buat salah dengan manusia mahupun dengan Allah lagi-lagi lah kan. ini semua berlaku sejak seminggu yang lalu apabila aku mendapat tahu satu kebenaran yang sangat perit untuk di telan. Allah-lah yang Maha MengetahuiNya apa yang terbaik buat hambanya.

Aku rasa aku perlu jumpa Kaunseling yang boleh di buat kritikan untuk aku kembali bangun meneruskan kehidupan reality. ada sesape tahu kat mana boleh cari ? 

Doakan semoga hamba Allah ini kuat menghadapi liku-liku kehidupan yang penuh duri. Sedang mereka ada lagi yang lebih teruji dengan kehidupannya.

MiNnI.